UITBREIDING IN LONNEKER
gerealiseerd

In eerste instantie was de opdracht het moderniseren van het karakteristieke woonhuis te Lonneker. De noodzakelijke renovatie is aangegrepen om de mogelijkheden van het pand te bestuderen. Dit gekoppeld met de wensen en eisen van de opdrachtgevers heeft in eerste instantie geleid tot een flexibel bijgebouw.

Het bijgebouw dient voornamelijk als ruime garage. In het ontwerp is nadrukkelijk rekening gehouden met mogelijke bewoning van het gebouw. Met oog op de toekomstige mantelzorg is het bijgebouw eenvoudig om te bouwen tot een gelijkvloerse woning. De flexibele plattegrond, veel daglicht en ruime opzet zorgen ervoor dat het bijgebouw leefbaar en bijzonder wordt. Met lichte scheidingswanden zijn er eenvoudig twee tot drie kamers in het gebouw te plaatsen. Door het plaatsen van een transparante pui op de positie van de huidige garagedeur ontstaat veel daglicht in de woning.

De ruimtelijkheid zorgt ervoor dat het gebouw meer dan een garage is geworden. Toekomstbestendigheid en flexibiliteit zorgen voor een duurzaam gebouw. Gecombineerd met de vrije hoogte en het daglicht wordt een ruime en prettige woning gecreŽerd.

 

BJ ARCHITECTUUR  -  INFO@BJARCHITECTUUR.NL  -  06 4246 1900