VERBOUWING TE MUNEVILLE SUR MER (FRANKRIJK)
schetsontwerp

Op een ruim en groen kavel wordt een oud gebouw omgetoverd tot een ruime en moderne woning. Het oude gebouw ging geen enkele verbinding aan met zijn natuurrijke omgeving. Door nieuwe openingen in en volumes aan het gebouw te koppelen, wordt deze verbinding intensiever.

De nieuwe volumes krijgen dezelfde dakvorm als het hoofdvolume. Door ze lager uit te voeren ontstaat een duidelijke hierarchie tussen hoofdgebouw en bijbouw. Het moderne karakter wordt verkregen door het materiaalgebruik en de strakke detaillering. Dit versterkt het nostalgische karakter van de authentieke woning.

Door de massiviteit van de wanden van het bestaande gebouw, is er zoveel mogelijk gebruik gemaakt van de bestaande openingen. In de woonkamer is de verdiepingsvloer, die in slechte staat verkeerd, verwijderd. Hierdoor ontstaat een ruimtelijke woonkamer. Om de ruimtelijkheid te vergroten is er een kleine werkplek in gehangen.

Het nieuwe volume aan de voorzijde van het huis zorgt ervoor dat een tweede entree toegevoegd kan worden. Hierdoor kan een deel worden verhuurd aan derden, zonder daar overlast van te ondervinden. Daarnaast zijn alle woonvoorzieningen op de begane grond gesitueerd. Hierdoor wordt de woning levensloopbestendig. De uitbreiding maakt van het gebouw een prettige en ruimtelijke woning die een verbinding aan gaat met haar directe omgeving.



Bij plattegronden:
1. entree, 2. keuken, 3. woonkamer, 4. eetkamer, 5. slaapkamer,
6. badkamer, 7. werkruimte, 8. walkin closet, 9. opslag, 10. stal, 11. vliering

 

BJ ARCHITECTUUR  -  INFO@BJARCHITECTUUR.NL  -  06 4246 1900