KUNSTZINNIG LANDSCHAP TE WEERSELO
WINNAAR ONTWERPPRIJSVRAAG

Voor een prominente plek midden op een rotonde net buiten Weerselo is een landschappelijk kunstwerk ontworpen. Het kunstzinnige landschap bestaat uit diverse geschakelde palen die samen de contouren van Weerselo vormen. De palen varieren in hoogte, kleur en materiaalgebruik. Hierdoor ontstaat een speels en abstract landschap. Vanuit de toegangswegen komen er uit het landschap een aantal kenmerkende silhouetten te voorschijn. Deze silhouetten hebben betrekking op de thematiek van het dorp Weerselo. Zo zijn er onder andere een springpaard en knollen vanuit bepaalde posities zichtbaar.

Doordat de silhouetten uit verschillende palen bestaat, zijn ze niet volledig zichtbaar. Dit zorgt voor een mate van transparantie, wat de veiligheid waarborgt. Tevens wordt hiermee het abstractieniveau van het kunstwerk benadrukt. Hierdoor blijft het beeld vanuit elk punt interessant.

Momenteel wordt er gewerkt aan een verdere uitwerking van het ontwerp, diverse overleggen gevoerd en begrotingen gemaakt. De verwachting is dat het kunstzinnige landschap eind 2016 wordt opgeleverd.

 

BJ ARCHITECTUUR  -  INFO@BJARCHITECTUUR.NL  -  06 4246 1900